Krediet Aanvragen

Krediet Aanvragen

Wanneer je een bepaalde periode geld nodig kunt hebben, is het handig als je een bedrag moeiteloos kunt lenen zonder er bij na te hoeven denken. Dit doe je door middel van doorlopend krediet. Bij een doorlopend krediet spreek je met je bank of geldverstrekker een bepaald maximum bedrag af. Zolang je onder dit maximum bedrag blijft, kun je in een afgesproken periode geld blijven lenen en betaal je alleen rente over het geleende bedrag. Hoe dit in zijn werk zit kun je hieronder nalezen.

Doorlopend krediet aanvragen

Krediet aanvragen doe je door een lening af te sluiten. Dit doe je meestal bij de bank waar je ook een betaal- en/of spaarrekening hebt, maar er zijn ook speciale kantoren die gericht zijn op kredietaanvragen. Tijdens de aanvraag bespreek je met de medewerker welk bedrag je wilt lenen en voor welke periode. Dit bedrag krijg je niet meteen op je rekening gestort, maar kun je vrijblijvend in delen opnemen totdat je aan je maximum komt.

Doorlopend krediet

Waarvoor doorlopend krediet?

Doorlopend krediet vraag je meestal aan als je gaat verbouwen. Dit komt omdat je dan een tijdspanne hebt van wanneer tot wanneer je het geld nodig kunt hebben. In de meeste gevallen kun je doorlopend krediet afsluiten voor een periode van maximaal twee jaar. Na die twee jaar bevriest de rekening en hoef je alleen rente te betalen over het geleende bedrag. Mocht er nog geld op de rekening staan, dan hoef je daar niet voor te betalen aangezien dit geld niet in jouw bezit is geweest.

Kosten doorlopend krediet

Krediet is niet gratis. Wanneer je krediet aan gaat vragen, moet je er rekening mee houden dat je moet betalen voor het geleende geld. Denk hierbij aan de aflossing, waar je het geleende geld terugbetaald, en de rente die je extra betaalt omdat je gebruikmaakt van de bank haar geld. De hoogte van de rente hangt af van hoeveel geld je wilt lenen. Is jouw maximumbedrag 10.000 euro, dan betaal je minder rente dan wanneer je tot 25.000 euro kunt opnemen.

Voorwaarden krediet aanvragen

Krediet aanvragen klinkt heel gemakkelijk en dat is het eigenlijk ook, maar toch moet je er rekening mee houden dat de bank bepaalde eisen aan je stelt voordat je van het geld gebruik kunt maken. Zoals hierboven al geïllustreerd met het verbouwen van je huis, is het belangrijk dat je een specifiek doel hebt waarvoor je het geld wilt lenen. Dit geldt echter voor alle leningen. Daarbij moet je goed kijken of je wel doorlopend krediet nodig hebt, of dat bijvoorbeeld een persoonlijke lening waar je al het geld direct op je rekening krijgt beter bij je doel past. Hier kom je samen met je geldschieter wel uit.

Tot slot zijn er een paar specifieke voorwaarden waar je aan moet voldoen wil je doorlopend krediet aan kunnen vragen. De specifieke cijfers kunnen per bank verschillen, maar overkoepeld is dit waar je op moet letten:
• Je maximumbedrag ligt tussen de 2.500 en 50.000 euro;
• Je betaalt een variabele rente van minimaal 7 procent;
• Je betaalt per maand een klein percentage aflossing en rente en sneller aflossen is mogelijk;
• Je bent tussen de 18 en 69 jaar oud.

Als je voldoet aan alle bovengenoemde eisen is krediet aanvragen een fluitje van een cent en kun je zonder zorgen aan de slag.