Kleine Lening Afsluiten

Het nut van een kleine lening afsluiten

Soms kom je net aan geld tekort om de belangrijke betaling waar je al tijden mee bezig bent geweest af te kunnen ronden. Een kleine lening kan hierin uitkomst bieden. Deze kleine lening, ook wel minilening genoemd, is bedoeld om lagere bedragen te lenen bij de bank of je kredietmaatschappij. Waar je bijvoorbeeld voor je hypotheek al 10 duizend kunt lenen, ben je met een kleine lening voor een paar honderdjes al klaar. Maar deze lening heeft ook een aantal haken en ogen. Ben je van plan een kleine lening af te sluiten, lees dan eerst verder of het wel bij je past.

Snel geld lenen

Een kleine lening afsluiten is op zich heel eenvoudig. Je gaat naar je geldverstrekker, geeft aan hoeveel je wilt lenen en je krijgt dit geld meestal dezelfde dag nog op je rekening. Waar je voor een gewone lening meestal tussen de 10 en 50 duizend euro afsluit, blijf je bij een minilening meestal onder de 1500 euro. Zelfs een schamele 100 euro is in de meeste gevallen mogelijk. Door dit lage bedrag zullen kredietverstrekkers minder moeilijk doen om je de lening te geven, omdat ze een veel kleiner risico lopen hun geld kwijt te raken. Achtergrondchecks van wat je salaris en gezinssituatie zijn, is in de meeste gevallen niet eens nodig.

Vooral wanneer je snel een beetje extra geld nodig hebt is een kleine lening afsluiten handig. Denk hier bijvoorbeeld aan een aankoopbedrag voor je droomhuis of een borg voor je vakantie-accommodatie. Daarbij zit je ook niet lang aan je lening vast. Omdat het leenbedrag zo laag is, betaal je de lening meestal al binnen enkele maanden terug. Zo heb je soms niet eens doorgehad dat je geld moest lenen.

Snel extra kosten

Extra kosten liggen op de loer

Een kleine lening afsluiten is verleidelijk een eenvoudig, maar door deze eenvoud kun je soms toch snel duurder uit zijn dan je van tevoren had verwacht. Zo ligt het gevaar op de loer dat je een keer vergeet terug te betalen, waardoor de boete erg kan oplopen in vergelijking met je lening. Omdat de terugbetaling vrij snel is kan je dit al gauw gebeuren, waardoor je goed je financiële agenda bij moet houden wanneer je een minilening neemt.

Geen mogelijkheid meer

Misschien wel mede door het bovengenoemde voorbeeld is het bij veel banken en geldschieters niet eens meer mogelijk om een kleine lening af te sluiten. De meeste bedrijven eisen dan een minimaal bedrag van 10.00 euro. Bij de informatie van de geldverstrekker staat altijd of minileningen nog mogelijk zijn of niet. Ook bij vergelijkingssites als Pricewise en Hoyhoy wordt dit aangegeven. Prijs jezelf daarom niet te snel rijk als je van plan bent een kleine lening af te sluiten, voordat je de voorwaarden hebt gelezen.

Een kleine lening afsluiten is dus erg eenvoudig, zolang de bank of kredietbank je de mogelijkheid biedt deze lening te kiezen. Controleer daarom altijd eerst de informatie omtrent leningen wat er over minileningen staat. Zelfs als de geldschieter deze leningen niet als keuze heeft, wordt hier duidelijk informatie over gegeven.