Credit Card Aanvragen

De voordelen van een creditcard

Een creditcard is erg handig wanneer je even snel aan geld wilt komen dat niet op je rekening staat of wanneer je niet bij je rekening kunt komen, omdat je bijvoorbeeld in het buitenland bent. Er zijn verschillende soorten creditcards met elk hun eigen voorwaarden, dus welke creditcard past er nu het beste bij jou? Om daar achter te komen is het handig om te weten waar je op moet letten wanneer je een creditcard aanvraagt.

Welke creditcard aanvragen

In de meeste gevallen vraag je een creditcard aan via je bank of bij een specifieke creditcardmaatschappij zoals VISA of ICS. Welke creditcard het beste bij je past hangt af van verschillende factoren. Zo heb je bijvoorbeeld niet de duurste kaart met het hoogste budget nodig, als je je creditcard alleen voor op vakantie gebruikt als je bent in een land waar ze niet met euro’s werken.

Vooral het limiet is belangrijk in deze zin. Als je een creditcard met een hoog limiet aanvraagt, dan betekent dit dat je er veel geld mee kunt lenen. Een creditcard is eigenlijk een onderdeel van een lening, wat ook de reden is dat je rente betaalt en geleend geld aflost. Mocht je alleen een creditcard willen als back-up of voor kleine bedragen, dan heb je vaak aan een laag tarief voldoende.

Card

Creditcards met een hoog limiet

Creditcards met een hoog limiet zijn vooral goed voor zakenmensen die vaak op internationale zakenreizen gaan of vaak formele dinertjes in chique restaurants hebben. Je wilt dan niet beperkt worden door een budget en zorgt ervoor dat je limiet tot het maximum verlegd wordt. Het bekendste voorbeeld hiervan is de Platinum kaart, die vaak een maximum van 20.000 euro heeft. Ook zijn er creditcard zonder limiet.

Creditcards met een laag limiet

Je hebt ook creditcards met een laag limiet. Deze vraag je aan als je altijd de zekerheid wilt hebben dat je overal en altijd kunt betalen, maar alleen als je niet al op een andere manier kunt betalen. Zo is het een goed idee om deze te gebruiken tijdens vakantie, als jouw hotel bijvoorbeeld om een borg vraagt. Een goed voorbeeld hiervan is een studentenkaart, die meestal een limiet van 1000 euro heeft. Deze kaart is ook alleen aan te vragen bij je bank, als je een speciale studentenrekening hebt. Daarentegen ben je wel veel goedkoper uit in de jaarlijkse kosten voor het mogen gebruiken van de kaart dan bijvoorbeeld met de Platinum kaart.

Veilig met je creditcard omgaan

Het voordeel aan een creditcard is dat je van tevoren afspreekt tot hoe hoog je krediet mag komen. Kom je erboven, dan wordt je betaling geblokkeerd. Zo leen je nooit teveel en kun je je creditcard veilig blijven gebruiken zonder voor verrassingen te komen staan.

Daarnaast kun je tegenwoordig creditcards via de app of de website van je bank activeren en deactiveren. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat als je kaart gestolen is de dief er met al je krediet vandoor gaat. Ook geeft een creditcard vaak zekerheid als je een online aankoop hebt gedaan en je niets geleverd krijgt. Let er wel op dat elke creditcard andere voorwaarden heeft op het gebied van krediet krijgen en terugvragen, waar je dus zeker op moet letten wanneer je een creditcard aanvraagt.