Bitcoin kopen

Hoe kun je Bitcoin kopen?

Je kunt het financiële nieuws bijna niet meer openslaan of er staat wel iets in over Bitcoin. Het bedrijf achter de bekendste cryptomunt komt steeds vaker in de spotlights, zowel positief als negatief. Veel mensen noemen Bitcoin en de andere vormen van cryptocurrency de betaalmethode van de toekomst, dus kan het handig zijn om hier nu al in het bezit van te zijn en dus meer geld te krijgen voor minder investering. Wil jij ook Bitcoin kunnen kopen? Dan is het een goed idee je goed in het onderwerp in te lezen.

Wat is het?

Bitcoin is een cryptomunt, een digitaal betaalmiddel waar je op steeds meer plekken kunt handelen. Onder andere digitale casino’s omarmen Bitcoin steeds meer. Crypto betekent dat de munt volledig digitaal is. Je kunt Bitcoins nergens fysiek vasthouden en bewaart ze in een digitale portemonnee, de wallet.

Je kunt met Bitcoin en andere cryptomunten geld verdienen door ermee te handelen. Hierdoor stijgt de waarde van je Bitcoin en kun je deze voor meer verkopen dan je er zelf voor hebt moeten betalen. De waarde wordt vastgelegd in de koers, net als bij aandelen. Verder verschillen cryptocurrency wel van bijvoorbeeld aandelen. Zo kan de koers erg sterk schommelen en zit er geen waarde achter de munt, waardoor als de prijs daalt je ook niets aan je Bitcoin meer hebt.

Waar kun je Bitcoin kopen?

Omdat crypto volledig digitaal is, kun je niet zomaar een winkel binnenlopen met de vraag of je Bitcoin kunt kopen. Hiervoor dien je gebruik te maken van een online broker. Dit is een wisselkantoor waar je je inleg kunt omzetten tot crypto. De bekendste broker op het gebied van crypto is Bitvavo. Hier kun je Bitcoin kopen door een account aan te maken met daarbij een zogeheten wallet. De wallet is de digitale portemonnee waar je je Bitcoin in opbergt. Wanneer je deze wallet hebt, kun je via Bitvavo Bitcoin kopen. Dit gaat op dezelfde manier als wanneer je op vakantie gaat en buitenlandse valuta met euro’s wilt kopen, maar dan digitaal.

Hoeveel kost Bitcoin?

De prijs die je moet betalen om Bitcoin te kopen is volledig afhankelijk van de huidige koers. Als de koers laag is, hoef je ook maar weinig in te leggen voor je Bitcoin. Is de koers hoog, dan kun je fors meer betalen voor hetzelfde aantal.

Wanneer je Bitcoin koopt via de broker betaal je de huidige waarde van de crypto, plus een klein bedrag aan transactiekosten. Dit is in de meeste gevallen slechts 2 procent.

Winst maken met Bitcoin

Je weet nu hoe je aan Bitcoin moet komen, maar een belangrijkere vraag is natuurlijk hoe je hier geld mee kunt verdienen. Dit doe je door veel met de cryptomunten te handelen. Koop meer munten, verkoop jouw munten, gebruik ze voor transacties bij bedrijven en de waarde van Bitcoin blijft stijgen. Hoe meer handel, hoe meer vraag en dus meer winst. Bij het geld verdienen met Bitcoin is het belangrijk dat je goed weet hoe je je Bitcoin moet verhandelen en dat je goed gebruikmaakt van de koers.