Beleggen in Crypto

De voordelen en het gevaar van beleggen in crypto

Cryptogeld is de laatste jaren steeds vaker in het nieuws. Het beleggen in crypto lijkt steeds vaker een winstgevende actie en kan vaak gezien worden als het nieuwe beleggen. Wil jij ook kunnen profiteren van de voordelen die je kun krijgen met crypto? Dan is het verstandig om je goed in het onderwerp in te lezen. Beleggen in crypto is voor veel mensen onbekend terrein en dat kan voor grote problemen zorgen. Lees daarom eerst of het voor jou aantrekkelijk kan zijn om met dit digitale betaalmiddel in zee te gaan.

Wat is crypto?

Crypto is de verzamelnaam voor digitale muntstukken, die ontastbaar zijn en mee gehandeld kunnen worden. De bekendste cryptomunt is Bitcoin, maar ook munten als Ethereum en Litecoin komen steeds meer in opmars. De waarde van de cryptomunt hangt af van de koers. Hoe meer vraag naar de cryptomunt, hoe hoger de waarde. Hetzelfde als bij aandelen en obligaties, maar bij crypto staat de waarde ervan compleet op zichzelf.

Je kunt aan crypto komen door ermee te handelen. In het begin koop je eerst cryptomunten met echt geld via een broker. Wanneer je er genoeg hebt, kun je met andere mensen gaan handelen in de munten. Hoe meer handelingen, hoe meer waarde er in de munt komt. Zo zorg je er zelf voor dat je meer winst kunt verdienen op je crypto.

Geld verdienen met crypto

Net als met aandelen en obligaties kun je met beleggen in crypto winst maken. Dit doe je door je crypto in te kopen wanneer de koers laag is en weer te verkopen wanneer deze koers hoog is. De koers van cryptocurrency schommelt enorm, waardoor je in zeer korte tijd veel geld kunt winnen of verliezen.

Geld verdienen met crypto is tamelijk eenvoudig. Je hoeft alleen maar met bijvoorbeeld je Bitcoins te handelen en de vraag ernaar stijgt. Hoe meer de vraag stijgt, hoe meer de koers stijgt en hoe meer winst je kunt behalen als je je crypto weer verkoopt. Het is dus erg belangrijk om de koers goed in de gaten te houden.

Gevaren beleggen in crypto

Zo makkelijk als het klinkt is beleggen in crypto niet. Het heeft een laag instaptarief qua investeringskosten, maar is niet voor zomaar iedereen weggelegd. Je kunt heel makkelijk je geld kwijtraken als je verkeerd handelt.

Zoals hierboven al aangegeven schommelt de waarde van crypto enorm. Het ene moment kun je duizenden euro’s aan je munten verdienen, het direct volgende moment zijn ze niets meer waard. Dit is onder andere omdat de waarde puur is gedreven op vraag en aanbod. Bij aandelen representeert je aandeel nog de waarde van een bedrijf, bij crypto zit er helemaal niets achter. Daarnaast moet je er rekening mee houden dat verliezen in crypto nergens wettelijk beschermd zijn, dus bij verlies, verlies je ook echt.

Tips om toch goed te kunnen beleggen in crypto

• Leef je in in het onderwerp. Als je weet hoe de crypto waarin je wilt beleggen gemaakt wordt, kun je beter snappen hoe het werkt.
• Beleg alleen met geld dat je ‘kunt missen’. Als er een enorme daling ontstaat, moet je wel geld achter de hand hebben om deze klap op te vangen. Voorkom dat je in geldnood komt en speel alleen met geld wat je niet voor primaire levensbehoeften nodig hebt.
• Wees alert. De koers schommelt enorm, dus stap op het juiste moment in en uit. Ben je niet zo goed in het inschatten van dit soort kansen, dan is beleggen in crypto misschien een minder goed idee.